I utgangspunktet anmelder vi ikke enkeltlåter her i Musikknyheter, men enkelte ganger dukker det opp noe som er altfor bra til ikke å nevnes. One Thousand Years fra Shevils er et eksempel på dette.

Låten blir også å finne på bandets oppfølger til kritikeryndlingen Lost In Tartarus, og dersom dette er en pekepinn på hvordan det nye albumet blir, tenker jeg at vi sier klassiker med en gang.

Den er brutal, brølervennlig og utagerende og dundrer i vei som om det står på livet. Det er er rett-i-trynet-hardcore slik det skal gjøres, med jævlig sint og macho vokal og usedvanlig distinkt riff. Og samtidig som det er hardt og brutalt, er refrenget melodiøst og storslått.

Man hører veldig tydelig at Shevils er et band som virkelig vet hva de vil og hvordan de skal låte, og det er ingen tvil om at de er blant landets aller fremste i hardcoresjangeren.

Alt i alt en skitten og velprodusert singel med tonnevis av energi og musikalsk aggresjon, som gjør at alle musklene i kroppen min strammes, det gnisses i tenner og jeg blir seriøst svett. Perfekt låt!