Amerikanske John Grant gikk solo som sanger og låtskriver i 2010 etter å ha vært vokalist for det alternative bandet The Czars. Han ga ut kritikkroste Queen of Denmark i 2010 og Pale Green Ghosts i 2013, i tillegg til et livealbum med BBC Philharmonic Orchestra. Tidligere i år annonserte han enda et album, Grey Tickles, Black Pressure, med utgivelsesdato 9. oktober.

Grants album har alltid vært ærlige og veldig personlige, og er basert på hans egne erfaringer. Grey Tickles, Black Pressure er ikke et unntak. Grey Tickles er et islandsk uttrykk for midtlivskrise, og Black Pressure er et tyrkisk ordtak for mareritt. Grant har selv gått igjennom mye, både alkoholisme og dopmisbruk. Dette har blitt gjenspeilet i de tidligere albumene. Om det er midtlivskrisen og mareritt som blir gjenspeilet i dette albumet kan diskuteres, men personlig er det.

Det er stor variasjon i låtenes karakter i dette albumet. Albumets tittellåt er en nydelig orkestrert alternativ låt, med både orkester og kor i bruk. Lik er balladen "Global Warming" og låten "Geraldine". Disse tre låtene viser Grants "mykere" side på en smålig dramatisk og vel gjennomført måte, og er deilige tillegg til hans korte liste av rolige og mer romantiske låter.

Grant uttalte selv at han ønsket at dette albumet skulle bli "moodier and angrier". Albumet har definitivt mørkere og mer aggressive preg, som man hører i låten "You & Him". I denne låten har har praktisk talt gått vekk fra det melodiske, og fokuserer på aggressive, rocka riff og harde elektroniske buzz. Mørke beats og elektronisk komp med Grants sound og melodiøsitet skaper et veldig spennende og tøft bilde på et annet nivå enn han har gjort før. I "Black Blizzard", som er full av dype og deilige elektroniske lyder, tar han dette helt ut. Stilen han bruker her fremhever også hans smålig deprimerende tekster på en annen måte enn i hans "renere" låter.

Grant viser virkelig sine beste musikalske sider i Grey Tickles, Black Pressure. Det går fra orkestralt og drømmende til rocka og buzzet elektronikk, og han klarer på sitt eget vis å få dette til å høres helt naturlig ut i ett og samme album.

John Grant kommer til Norge med hele tre datoer. Han spiller 4. desember i Oslo, 5. Desember i Bergen og 6. Desember i Stavanger.