Det er lett å falle for fristelsen til å kategorisere EODM som et sideprosjekt av Queen Of The Stone Age, men Josh Hommes rolle i EODM er mer perifer, ettersom hans makker og barndomskompis Jesse «The Devil» Hughes styrer det meste av showet med drivende kraft og spankulerende tilstedeværelse. Kort sagt, Eagles Of Death Metal dreier seg først og fremst om Jesse Hughes.

Det tok hele syv år før EODM kom med et nytt album, og med Zipper Down følger bandet rock n’ roll-oppskriften til punkt og prikke nok en gang. Ikke overraskende finner vi mange kjennbare elementer i Zipper Down, som fra tidligere EODM-utgivelser. Suksessformelen funker fortsatt, og da passer det bra at gutta synger It’s So Easy Without Complexity i åpningslåta Complexity.

Humor har alltid vært noe EODM har mestret både på liveshow og i sine tekster, og i Zipper Down er det intet unntak. Igjen, i låta Complexity hvor Jesse Hughes synger: You Didn’t Want To Scracth But Then You Got The Itch trekker man raskt på smilebåndet. Frasen betyr ikke noe nevneverdig, men den er kul, på linje med I Got The Hippy Hippy Shake av The Swinging Blue Jeans. EODM henter mye inspirasjon fra 70 og 80-tallet, og signaturer av både Iggy & The Stooges og T-Rex finner man i Got The Power og I Love You All The Time. Noe overraskende har EODM covret Duran Durans Save A Prayer, og lykkes også positivt med det!

EODM brukte altså syv år på å produsere Zipper Down, ei plate som varer i drøyt en halvtime, men som holder et høyt nivå. Tidsspranget mellom utgivelsene av EODMs forrige album, Heart On og Zipper Down er derimot for langt. Om neste plateutgivelse lar seg vente like lenge på, vil Jesse Hughes og Josh Homme være 50 og 49 år - og da spørs det om det er like kult å lage låter om drikking og damer som er halvparten så gamle som dem. Forhåpentligvis rekker de enda en albumutgivelse før de blir så gamle.

Med Zipper Down beviser EODM at rock ikke akkurat er NASA-forskning, men snarere genetisk. Man trenger ikke dype tekster eller overkompliserte melodier for å få frem budskapet - enten har du rock i deg, eller så har du det ikke. Og EODM er definitivt rock'n roll!