I 1989 ble en rockestjerne født i Oakland. Hans navn er Gerald Gillum men går også under navnet G-Eazy. I fjor tok hans karriere en vending med studioalbumet These Things Happens som både ga rapperen suksess i inn- og utland. Nå er han ute med nytt album When It’s Dark Out som viser G-Eazys sterkeste side – lyrikken.

Det første nummeret på albumet er en intro som setter stemningen for resten, tror man. Her siterer Gerald poeten Dylan Thomas «Do not go gentle into that good night. Rage, rage against the dying of the light». På neste låt rapper han «This shit is not random» da ingenting er overlatt til tilfeldighetene. G-Eazy har jobbet hardt for å komme dit han er nå.

Rapperen fungerer utrolig bra med noen damer ved sin side som Bebe Rexha (Me, Myself & I), Kehlani (Everything Will Be OK) og Keyshia Cole (Nothing To Me). Her kommer en mer følsom type til uttrykk, men det er ingen dyster lyd som man kanskje hadde forventet fra starten. På Everything Will Be OK (feat. Kehlani) forteller 26-åringen om da han fant sin mors kjæreste, Melissa, død av en overdose. Også på Sad Boy-låten er det den personlige lyrikken som tar over. Her setter han spørsmålstegn til hvorfor han er så trist når han har fått alt han ønsket seg. Det kommer mye bra fra Gerald når han blir personlig.

Drifting, hvor han har fått med seg Chris Brown og Torey Lanez, hører derimot ikke hjemme på albumet. Dette høres mest ut som en typisk R&B-hit som spilles på radioen. Det er forståelig at G-Eazy vil ha med seg kjente navn på samarbeidslisten men likevel. One Of Them (feat. Big Sean) kan også unnlates da den handler om noe så overfladisk som luksus. Dette blir en alt for selvgod side vi ser fra Gerald. Heldigvis finnes der kulere samarbeid på platen som E-40 (Nothing To Me) og Too $hort (Of All Things).

Det skal sies at der er mye variasjon på When It’s Dark Out. You Got Me er en trap-sang med det fengende referenget «Bitch you got me fucked up» som man har lyst til å høre om og om igjen. Andre låter som er verd å nevne som skiller seg ut er Order More feat. Starrah og Calm Down, som er produsert av Young Chop.

Vi får et solid hiphop-album med litt av hvert fra rapperen. Dessverre står ikke albumnavnet helt til forventningene. Den skumle og dystre stemningen uteblir og det trekker dermed ned, hvor mye av den personlige lyrikken trekker opp. G-Eazy har ikke mistet seg selv i berømtheten, men det trengs fortsatt litt mer personlighet på albumet.