Old Traumas // New Tremors er den andre EPen fra oslobandet, Liongeist. Jeg hørte singelen Miserable And Scared To Change i høst, og hadde forventninger godt oppe i takhøyden da jeg skulle ta fatt på denne EPen, hvor singelen også fungerer som åpningsspor. Det gir utgivelsen et fantastisk utgangspunkt. Det låter stort og vakkert, samtidig som den brutale vokalen treffer deg med full tyngde. Men klarer de å følge opp utover resten av utgivelsen?

Deres finpussede sound bestående av deres egne unike blanding av melodisk, melankolsk og tung musikk er helt klart fremtredende, og man hører at de henter inspirasjon fra både skandinavisk og britisk hardcore, fusjonert med post-rock, shoegaze og svartmetall. Kombinasjonen av vakkert og brutalt er like fremtredende på de neste sporene, selv om jeg ikke synes at alle disse holder det samme, vanvittige nivået til åpningslåten. Når det er sagt; ingen av dem er svake. Dette er dønn solid. Det er bare det at låter som Broken Abandoned Things og The Beauty Of Maths blekner litt i forhold. Helt til jeg kommer til tittelsporet, som avslutter hele platen.

Old Traumas, New Tremors starter med en vidunderlig deilig og svevende intro, før de setter den desperate vokalen til Will Morris i spill. Her finner jeg igjen alle de ingrediensene som jeg elsker i åpningssporet, og i likhet med Miserable And Scared To Change er dette en låt fra aller øverste hylle. Dersom de fire andre låtene på EPen hadde vært i nærheten av disse to, hadde dette vært en soleklar toppkarakter. Som sagt er hele utgivelsen solid, men noen av låtene blir rett og slett noe anonyme.

Likevel bør du høre gjennom hele platen noen ganger, for det fortjener den virkelig. Jeg gleder meg stort til å følge dette bandet videre, og med sin massive atmosfære og rykte om ekstremt energiske liveshows, ser jeg virkelig frem til å se dem på en scene i nærheten av meg.

EPen slippes fredag 15.januar og de har slippefest på Revolver den 21.