Hege Brynildsen fra Halden platedebuterte i godt voksen alder med Hege i (2012). Oppfølgeren var det svenskspråklige visealbumet Till Harry (2014). På When My Man Comes To Town er musikken inspirert av gospel, folk og country, sunget med en spiss, vibratofylt stemme som er unik i Norge. En mellomting av Iris DeMent og Dolly Parton er nærmeste beskrivelse. De ti sangene, som alle er skrevet av Hege, er balladepregede og noe ensformige.

Tittelsangen åpner plata og kunne gått rett inn på et Midnight Choir-album. Heges produsent, gitarist og keyboardist Gøran Grini har her gitt henne samme stemningsfulle lydbilde som han ga Paal Flaata på hans kritikerroste hyllestplater til Chip Taylor og Mickey Newbury. If You Have To Cry er en av få uptempo countrylåter her - med steelgitar ved norgesvennen Fats Kaplin (som har spilt mye med Tom Russell). Like bra er gospelballaden Oh Loneliness, som har mye piano og hammondorgel.

Lay Your Burden Down har kvasireligiøs tekst, sprudlende melodi, fele (ved Kaplin), tuba og dobro-solo. Den er et høydepunkt på plata sammen med balladen You're Supposed To Care, som har en innsmigrende melodi. De to siste låtene på When My Man Comes To Town er vakre, men dessverre litt for kjedelige og stillestående.

Albumet vil appellere til dem som likte Heges debutplate, Iris DeMent, Bøygard, Claudia Scott og Gillian Welch. Dette er god americana, made in Norway, sunget med lengsel, sårhet og inderlighet i stemmen. Plata kunne godt vært mer variert, men den setter lytteren i en helt spesiell stemning og er en nytelse å lytte på.