Det er starten på et nytt år, noe som begynner å bli synonymt med ny plate fra Oslobandet Comet Kid. Halley er bandets tredje utgivelse på to år, siden Roots ble sluppet for ganske nøyaktig to år siden og Forces of Nature for et snaut år siden. Men viktigst av alt er det at kvaliteten opprettholdes. Og siden den gjør nettopp det, er det bare flott å gjøre tradisjon av å lyse opp en ellers mørk tid på året.

Det er vanskelig å trekke andre konklusjoner enn at gutta elsker det de holder på med. Ikke bare fremstår bandet som et kollektivt smil, men tre såpass solide album over to år vitner om en yrende kreativitet og inspirasjon.

Åpningslåta So Far er knalldeilig, drømmende og vellformidlet. Rett og slett alt man ønsker seg av en åpningslåt fra et feelgoodband som Comet Kid. Både refrenget og den avsluttende soloen er som sugekopper på trommehinnen. Låta setter spørsmålstegn ved hat, usikkerhet og falske idealer iført en vakker og grandios musikalsk fasade.

When I’m dead er rocken og det karakteristiske, lystige riffet tilbake. En energisk låt i typisk Comet Kid stil. Summer Is Ready er en sterk poplåt som vokser med hvert refreng anført av Andreas Kjølls sterke og kontrollerte vokal.

Selv om låter som Sail og Black Holes & Yin yang kan bli litt anonyme i bandets låtsamling, er de fortsatt begge en god lytteropplevelse. Comet Kid har skapt noe eget som Norge har manglet. Det mikses med sjangre som rock, funk og soul og de fleste låter har noe eget ved seg.

Comet Kid har tydelig funnet en oppskrift som passer dem godt og fortsetter med den også denne gangen. Det kunne dog vært en klarere trå i albumet. Tittelsporet blir for pregløst og ettersom det er platas siste låt, skulle jeg ønske det gav meg like mye som åpningslåta So Far. Uansett vil det være større grunn enn noen gang til å finne disse gutta på nærmeste festival eller konsertlokale først som sist, om du ikke allerede har gjort det.