Bandet nrwy startet opp i 2011, og har tidligere gitt ut EP'en "Corrections" og debutalbumet "Negatives". I starten var fetterne og låtskriverne Erik og Per Christian Grov sin idé å tilnærme seg alt-country sounden, med band som Uncle Tupelo, Wilco og Jayhawks som inspirasjon. Da de spilte inn debutalbumet i Austin, hadde de fortsatt denne idéen i tankene. Nå har de gått bort i fra den og funnet nye referanser til musikken sin. Blant påvirkningene har vi støyrock, jazz og en ny, harmonisk fargelegging.

Bandet har fått god respons på sitt tidligere materiale, og er nå klare med sitt andre album "Not Now", med slippdato 12. februar. I prosessen har de fått med seg produsent Roar Nilsen, som har jobbet med blant annet Marie Munroe og Pål Angelskår. Albumet ble spilt inn i 2014 på Parachute Studio. Nick Terry stod for miksing og Dave Collins for mastering, som begge er kjente for å ha jobbet med store band som f.eks. The Klaxons, Weezer og Queens of Stone Age.

Allerede på første låt hører man starten på et album som er tydelig påvirket av indie-, alternative- og poprock. Det er et energisk lydbilde med dype trommer og bass, deilige mikset gitarlyder og en sterk vokal.
Albumet starter med låten "No Cause For Alarm", som er en eksplosjon av lekre riff og støy. Uten tvil en sterk start. Denne sounden er utgangspunktet for nesten alle låtene på albumet, og en hører spesielt en likhet i låtene "So Much For Nothing to Lose" og "When All Else Fails".

Som et friskt pust mellom de energiske rockelåtene, har vi lettere låter som f.eks. "Paper Thin Walls". Låten er noe mer påvirket av indie-rock, med en enklere harmonikk og et smalere lydbilde. Deretter kommer den noe søtere balladen "You Better Love Me", som en oppvarming før trøkket er tilbake. Dette gir albumet variasjon, og det blir ikke tungt å høre på til tross for støyet. Denne lettheten er også å høre i "First Things First", som har en lo-fi sound.

I låtene er for det meste hele lydbildet i bruk, med en behagelig fordeling. I "It Takes One To Know" er synthslicks satt opp mot støygitar, noe som ellers kunne blitt ganske så intenst. Det er ikke tilfellet her. Distortion-sounden faller helt naturlig inn i lydbildet, som f.eks. i låten "Agree To Disagree.

Noe som er tydelig gjennom hele albumet, er deres arbeid melodisk og harmonisk. Bandet har funnet det lille som skulle til for å skape mer spenning, hvor andre rockeband kan bomme totalt. Eksperimentelle basslinjer og en mer spennende bruk av akkordrekker er det som får albumet til å stikke ut. Dette kan en høre spesielt i albumets siste låt, "Out Of Sight, Out Of Mind". Harmonikken er gjennomført, spennende og en glede for øret.

Helhetlig består albumet av rock som kan passe til enhver. Selv skeptikere til sjangeren kan bli truffet i hjertet av de sterke tekstene eller den lidenskapelige og energiske melodikken. nrwy har truffet blinken, og er virkelig en flott og lovende representant for dagens norske rock!

Hør albumet på Spotify: