Aurora Aksnes, som hun så fint opprinnelig heter, har allerede vært et kjent navn i noen år her til lands. Men det var først i 2014 da hun kom med singelen Awakening i en alder av 17 år (!!) at man virkelig fikk øynene opp for vestlands-jenta. Med hennes vinnende og sjarmerende vesen, trollbinder hun fra første stund. Terningkastene trillet høyt etter fjorårets by:Larm opptreden og siden det har ting falt på plass for ungjenta med internasjonale festivaler, og nå endelig: dette etterlengtede albumslippet.

Sangeren har tatt seg god tid til å lage denne skiva, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Og det gjelder selvfølgelig også i dette tilfellet. Aurora skuffer ikke overhodet og det er 12 utrolig vellagde låter man kaster seg uti idet man trykker play.

Det hele åpner ganske så kjent med fjorårets Runaway, og blir etterfulgt av Running With The Wolves og årets Conqueror. Fem av tolv låter har allerede har allerede sett dagens lys, men de passer så godt inn på plata at det er ingenting å reagere på. Det hele er utrolig velprodusert og kvaliteten er høy på det musikalske og det lyriske. At det er en gave fra Aurora til folket er ingen overdrivelse. Med hennes fyldige, men samtidig skjøre og klare stemme roer plata seg ned et par hakk med Lucky.Vi blir tatt med høyt og lavt på denne All My Demons Greeting Me As A Friend, og det er en gåsehudfest fra start til slutt. Halveis i plata viser hun seg fra sin mest behagelige side og jeg tar meg selv i å bli rørt. Ikke nok med at det gleder meg at dette ikke er ei skive fullstappa med elektroniske elementer, men på Through The Eyes Of A Child har du ei låt å sette på om du føler for å gråte. Det hele er bare så utrolig fint og Aurora gjør meg så stolt av å være norsk.

Det var perfekt med et roligere avbrekk før man kaster seg ut i Warrior. Gåsehuden fortsetter og jeg er ganske sikker på at vi har en kommende live-favoritt på gang. Lekne vers og tunge, mektige refreng fenger mer enn jeg skulle tro. Her blir jeg også overbevist atter en gang om at denne skiva er så velprodusert at det snart eksploderer.

Det er flere ganger blitt dratt likhetstrekk fra Aurora til Susanne Sundfør, Lykke Li, Emilie Nicolas og Highasakite. Likhetstrekkene finnes fortsatt - men det er samtidig ingen tvil om at Aurora har gjort sin greie fra første stund, og det er imponerende.

Aurora tar deg med inn i sitt univers av personlige tekster og kunsteriske uttrykk fra første stund. Derfra og ut blir du tatt med på en følelsesladd reise både mykt og hardt med et utrolig profesjonelt uttrykk i bunn. Albumet inneholder heller ingen dødpunkter som ofte kan oppstå halvveis, eller mot siste del av plata. Dette er en av de vakreste debutplatene jeg noen gang har hørt, og jeg har ikke tvil i min sjel om at 19-åringen kommer til å ha problemer med å følge opp denne skiva i fremtiden.

Sporliste:

1. Runaway
2. Conqueror
3. Running With the Wolves
4. Lucky
5. Winter Bird
6. I Went Too Far
7. Through the Eyes of a Child
8. Warrior
9. Murder Song (5, 4, 3, 2, 1)
10. Home
11. Under the Water
12. Black Water Lilies