Alessia Cara har over en lengre periode blitt omtalt som «den neste store» i musikkbransjen, og det tok virkelig fyr da den kanadiske 19-åringen klatret helt opp til en femteplass på Billboard-listen i USA med låten Here på sensommeren i fjor. Singelen handler om en gang Cara virkelig følte seg malplassert på en fest, og er blitt et slags anthem for dem som foretrekker å være hjemme.

Allerede i november ble Know-It-All utgitt i Canada og USA, og nå er det endelig Europas tur til å få høre Caras debut. EP-en Four Pink Walls, som viser seg å være den første halvdelen av albumet, har riktignok vært tilgjengelig en stund.

Here skapte forventninger hos mange musikkinteresserte verden over, og per nå har flere enn 178 millioner hørt låten på Spotify. Den litt jazzete og slentrende sangen ga håp om en artist som kunne skille seg ut i mengden, men dessverre er det en del av låtene på den kanadiske jentas debutalbum som kunne vært produsert på samlebånd.

Men når Cara tør å gjøre noe annerledes, da er det skikkelig fint å høre på. Det gjelder både nevnte Here, country-balladen Stone og Four Pink Walls, der hun viser at hun også er en habil rapper. Hun er bedre jo lengre mot r&b-sjangeren hun lener seg. Med en gang det blir for mye av pop-godene, høres 19-åringen ut som en hvilken som helst annen artist.

Det er ingen tvil om at Alessia Cara har noe spesielt ved seg, og det er nettopp derfor det er så synd at hun gjemmer det bort. I flere av tekstene skryter hun av egen evne til å være seg selv, uansett hva. Akkurat dét skulle jeg gjerne hørt mer av i musikken også.