Fredag slapp trioen i Uncanny, bestående av Andreas Oltedal, Rikard Sjånes Pedersen og Torkil Rødvand, sin debut-EP. Bandet spiller instrumental-musikk med skikkelig trøkk i, og selv om jeg ved første gjennomhøring tenkte at dette kan plasseres nærme postrock-sjangeren, så har nok det gradvis endret seg.

For EP-en til Uncanny viser et band som virkelig rocker når låtene har fått satt seg litt, der man opplever nærmest en blanding av hardcore, punk, metal og stoner-rock, ispedd en del El Caco-vibber underveis. Samtidig er ikke låtene helt fremmed for det kjente fra postrocken, selv om den blir lagt litt i bakre rekker. Istedenfor gyver trioen heller løs med full kraft, og det låter for det meste knallbra. Kanskje tidvis litte grann ensporet, men samtidig inneholder de fire låtene på EP-en likevel såpass mye forskjellig at man ikke går lei. Man velger heller å prøve å få med seg detaljene og skiftene i låtene, og dem er det mange av.

Aller best er Uncanny på første halvdel av EP-en, der spesielt åpningssporet Klown viser utrolig bra hvor mye potensial som er i bandet. Påfølgende spor, electric black ligger heller ikke langt bak denne, samtidig som man også finner mange spennende partier på avslutningslåten rat8, og derfor er det med rette å si at denne utgivelsen viser et meget spennende band som jeg håper vi vil høre mere fra fremover.


Uncanny på facebook