51-åringen fra Kongsvinger er mest kjent som forfatter, men har også spilt bass i lokale band (bl.a. Heart of Mary) og gitt ut tre album sammen med bandet Bra Landsens Folk. Der sang Thomas Mårud refrengene, mens Levi Henriksen "snakkesang" versene. Nå har han dannet bandet Babylon Badlands, oppkalt etter sin roman fra 2006.

Som vokalist er Levi en mellomting av Ulf Lundell, Magnus Grønneberg og Henning Kvitnes. Han har ingen vakker stemme, men den fungerer bra til de gode tekstene på Det beste bandet i himmelen. Amund Maarud har produsert plata, som er innspilt i hans Snaxville Studio og utgitt av Snaxville Recordings. Flere av tekstene refererer til virkelige personer, og vi får en sterk åpning med Jackie Leven sier det snart vil snø, som handler om både Bergen og den avdøde skotske artisten som ble norgesvenn og sang om livets nederlag. Namedroppingen fortsetter i Jeg skal stå på perrongen - James Dean, Marlon Brando, Keith Richards, Kari Bremnes, Maradona, van Gogh, Ronnie Van Zant, Åge Aleksandersen m.fl.

Hjertet er en muskel er en av flere kjærlighetserklæringer til Levis kone. Et annet høydepunkt er den selvbiografiske balladen Mamma fødte meg i en bakevjeby, som har herlig refreng og slidegitar og handler om å passe inn og samtidig lengte bort. Det beste bandet i himmelen (og meg) er ei fengende rockelåt som hyller Levis musikalske forbilder Ramones (Trolig det beste bandet i himmelen, ettersom alle originalmedlemmene er døde). Aller best på albumet er den Lundell-inspirerte Gå aldri from av fred - om Levis forhold til rocken og sin kristne tro.

Det beste bandet i himmelen avsluttes med den hardtslående rockeren Wilko Johnson vet han snart må dra - om den gamle Dr. Feelgood-gitaristen som fikk kreft og en dødsdom av legene, men som fortsatt lever. Musikken her har et rocka uttrykk med røtter i bluesen. Melodiene går ingen nye musikalske veier, men fungerer strålende til Levi Henriksens fortellende tekster. Ry Cooder, Eldkvarn og Lundell er referansepunkter.