Når hadelandsbandet Hoggormsafari slipper sin debut-EP Du er hva du spiser. Spis de rike følger de i fotsporene til band som Oslo Ess og Jokke & Valentinerne. Det her høres veldig ut som typisk oslopunk, litt rølpete men mest oppstemt og festvennlig. Det er vel kanskje ikke spesielt spennende, men hvorfor skal alt være så spennende og nyskapende? Er det ikke greit å bare la sjanger være sjanger?

Hoggormsafari er et band som allerede har rukket å få et godt liverykte på seg, med sine energiske og fartsfylte liveshows. Kunsten er gjerne å overføre energien til plate, noe jeg synes de har fått bra til. Oppskriften er rett og slett solide låter og god produksjon. Låtene er lette å like og særdeles allsangvennlige og åpningssporet Hjelp presenterer resten av EPen på en god måte. Under Paraplyen følger godt opp. Bygget på samme oppskrift, men det funker jo det. Ta Livet Fatt er nok låten som skiller seg litt ut her, både på godt og vondt. Ufattelig irriterende komp på første vers i låten, men det kommer seg mye nå bassen kommer inn i vers nummer to. Her låter det fett. Men refrenget er knallsterkt og har et hook man ikke hører så alt for ofte. Her snakker vi utvilsomt om hitpotensiale.

Tiger er låten som avslutter utgivelsen. Dønn solid og lyttervennlig, men følger igjen samme oppskrift som de andre låtene. Men det er jo en del av sjangeren, så vi lar det passere. Alt i alt er Du er hva du spiser. Spis de rike en solid debut av et band som har mye å melde. Det skal bli spennende å følge fortsettelsen!