Amerikanske Angel Olsen fikk gjennombruddet og ble en snakkis med utgivelsen Burn Your Fire For No Witness for to år siden, men med sin nye plate vil nok oppmerksomheten rundt artisten øke betraktelig. For med platen MY WOMAN har Angel Olsen blitt enda litt bedre på absolutt alt; låtene, vokalen, produksjonen og så videre. I tillegg er den også varierende i sitt uttrykk, der den er både rocka, vakker og skjør om hverandre og det gjør sitt til at det er vanskelig å finne noe spesielt negativt å sette fingeren på.

Det hele starter forførende med Angel Olsens stemme virkelig i sentrum i åpningslåten Intern før det forsetter med herlige, umiddelbart fengende låter i poprock-sjangeren, der spesielt singelen Shut Up Kiss Me virkelig er en perle som lett kan gjenhøres x antall ganger.

Halvveis på platen skifter dog låtene litt karakter, de blir både lengre og roligere i sitt uttrykk samtidig som det også gir større rom for musikeren Angel Olsen. Avslutningen av den nesten åtte minutter lange Sister er nesten himmelsk og om man ikke allerede har blitt forført av hennes stemme til nå, så blir man det av hennes behandling av gitaren og låtteft.

Den største styrken til MY WOMAN er, selv om noen har blitt nevnt og en til vil bli trukket ut, den jevnheten de 10 låtene på albumet innehar. Strengt tatt kan man lett ta ut hver enkel låt fra platen og, om ikke akkurat si mesterverk, så i alle fall knallsterk låt som man ønsker å høre mer av. Man kunne og burde kanskje? strengt tatt også skrevet anmeldelsen uten å trekke frem enkeltlåter og samtidig komme frem til det samme, men når låter først er nevnt, så kommer man definitivt ikke unna avslutningslåten, den skjøre pianoballaden Pops. Her er en skjørhet og desperasjon i Angel Olsens stemme som gjør at du så inderlig vel vil gjøre alt du makter for å la henne komme ovenpå igjen. Rett og slett en perfekt avslutning på en knallbra plate.

PS: Angel Olsen spiller på John Dee fredag 21. oktober.

Angel Olsen på nett

Angel Olsen på Facebook