Sverre Økshoff har i en mannsalder influert lydbildet til Seigmen med sitt unike ambiente gitarspill og underfundige teknikk og forkjærlighet for duppeditter. Nå slipper han sin første utgivelse som soloartist, under navnet Jared Ambience Inc. Platen har fått navnet RATS og er akkurat det man tror og håper på. Fem låter med nydelig, ambient støy.

Selv om albumet slippes nå, ble det faktisk spilt inn for 14 år siden. Det var aldri planlagt utgitt, og ble kun delt med noen veldig få personer. Derfor er det deilig å kunne fastslå at det lille kunstverket endelig er klart for avspilling for alle (selv om dette definitivt ikke er for alle).

Musikken til Sverre er på mange måter en slags vegg av både vellyd og støy. Egentlig ment som et bakteppe for noe annet, men som likevel fremstår som så vakkert og tidvis sårt, at det helt fint står på egne ben og er som en moderne jazzperle å regne. Her bør både norske og utenlandske jazzfestivaler være på hugget!

Det er vanskelig å komme med mine sedvanlige favoritter på platen, fordi at RATS egentlig bør nytes som helhet. Dette er ikke enkeltlåter som du legger til i spillelisten din, men mer et verk man bør sette seg ned og lytte til, fra første til siste spor. Lukk øynene og la Jared Ambience Inc. ta deg med på en reise du aldri har vært på tidligere.

RATS slippes i morgen (fredag 30.september), og blir å finne både digitalt og på en latterlig fet vinyl. Løp og kjøp, for denne vil du ha i samlingen din!