Når Veislakt slipper sin andre fullengder Fumar Mata er det som forventet en sinna og bråkete godbit for alle som liker rett-i-trynet rock og hard punk. Harde riff, sterke tekster, mye dobbeltpedal og desperat vokal. Dette liker vi.

Fumar Mata får en illsint start, med harde og direkte NAV, og neste låt fortsetter i samme spor, med allsangvennlige linjer som –Ja, me e Veislakt. So far so good, men når tredjesporet Sjarmøren kommer, oppleves den som et aldri så lite kvalitetsmessig løft. Her er det ikke snakk om å bygge opp låter. De går ut i 100 og holder det gående helt ut. Deilig!

Akkurat dette kjennetegner platen, selv om det finnes enkelte unntak hvor man har valgt å begynne litt nede og heller bygge opp låten til nok en kraftsalve. Et eksempel på dette er Flammer Over Europa. Enkelte av låtene er verdt å nevne bare på grunn av titlene i seg selv. Hvis du ikkje E ifra Sandnes Kommune så Kan De Ver At Du Feile Nåke og Penetrasjon Bakfra. Begge kule låter, selv om ingen av dem når helt opp til mine favoritter på albumet.

I mine ører er Hjertebarn utgivelsens klart feteste spor. Ikke bare er det platens beste låt, men dette er blant det tøffeste jeg har hørt i sjangeren så langt i år. Singelen har også fått sin egen musikkvideo, som du finner både på bandets facebookside og på Youtube. Sjekk ut!

Også De Små er en uhyrlig herlig affære som må nevnes som en skikkelig godbit, sammen med spor som tidligere nevnte Sjarmøren, Kaos Uten Anarki og albumets avslutningslåt Hjelp.

Alt i alt er Fumar Mata en knallesterk skive som, etter en litt avventende åpning (ikke tempomessig) tar seg opp til å bli et dønn solid avtrykk fra jærcoregutta. Hardt, brutalt og energisk.

Fumar Mata slippes både digitalt, på kassett og på CD 11.oktober. I tillegg vil den bli å få tak i på vinyl hos utvalgte forhandlere i november.