Hjerteslag er for tiden uten tvil et av Norges mest spennende band og de leverer meget bra på skive nummer to. Svenske Broder Daniel, som i sin tid breaket med soundtracket på Fucking Åmål, la opp for flere år siden, men nå har vår svenske broder fått sin norske arvtaker. Og de er fra Bergen. Selvsagt. Igjen klarer Bergen å produsere et internasjonalt moderne sound, mens store deler av Oslo blir stående igjen på 70-tallet med en øl i hånden.

For et par måneder siden slapp Hjerteslag singelen ”Sang til Sonja” og hjertet banket fort med håp om et 10/10 album. ”Sang til Sonja” er nemlig den beste norske låten på lang, lang tid. Dessverre er det ingen låter som kommer helt opp dit, men likevel; dette er et solid album med et jevnt bra nivå på alle låtene. Og tekstene på de åtte sporene vil garantert smelte pikehjerter over det ganske land. I tillegg til å være god på melodier, er låtskriver og vokalist Robbie Lie Eidevik nemlig ekstremt god med ord.


I fjor spilte Hjerteslag på liten scene på Øyafestiavlen. Vi får håpe at Claes Olsen rydder plass til bandet med den usedvanlige coole frontfiguren på større scene til neste år.

Vannmann86 starter med sangen Crazy Oktober - en knallåt som gjør deg både trist og glad. Det er en fengende og sår gitar-låt som setter tonen for albumet, som - med unntak av den rolige ”Bygningsarbeiderblues” - ligger i det Broder Daniel-aktige pop/rock-el-gitar-landskapet.

Sistnevnte låt, er for øvrig en modig greie. Lie Eidevik forteller her at han sluttet i sin ni-til-fire jobb som bygningsarbeider (trolig for å satse på musikken), noe som i disse dager er modig nok i seg selv, men minst like modig er det å lage en så ærlig sang som dette. Men når man lager såpass spennende musikk, når så få andre band i dette landet gjør det samme, ja da har man jo intet valg. Noen andre i Bergen får bygge hus, så får Hjerteslag fortsette å snekre gode låter.