Billy T Band er oppkalt etter bassisten og vokalisten Bill Troiani, som har bodd i Norge i femten år, men som kom hit alt på 80-tallet som medlem av Tom Russell Band. Han og Billy T Band fikk Spellemannprisen i bluesklassen for Mo-Billy-T (2012). Reckoning er deres 4. album og ble innspilt med både strykere og blåsere. En karakteristikk av musikken er "blues-drenched rockin' soul", for dette er mye mer enn blues.

Åpningslåta (og førstesinglen) Reckoning er elegant, blue-eyed soul med blåsere, strykere, bluesgitar og et lydbilde som peker mot Stax og Phillysoul. Dette er pur vellyd som fans av Robert Cray og Gary Moore vil nikke gjenkjennende til. Dessverre har ikke albumet flere soullåter av like høy kvalitet, selv om Billy T Band er i nærheten på Sad Man. Troiani og gitarist Håkon Høye har skrevet alle låtene unntatt én, Shame Shame, som er klassisk rhythm & blues. Originalen hadde The Mighty Hannibal i 1967.

On Your Own og Trouble er platas eneste reine blueslåter. One Of These Days skiller seg ut ved å ha et nedstrippa lydbilde, bestående av bare kassegitar, elbass, Troianis sjelfulle vokal og en kvinnelig korstemme. To låter er funky: den anonyme Gone og den klart bedre It Ain't Right, som får meg til å tenke på The Neville Brothers' boblende swamprock.

Reckoning avsluttes med et høydepunkt - den elegante balladen I've Been A Fool, hvor vi får gospel-orgel, flott gitarspill, nydelig koring og ei god, personlig tekst.