Tromsø-bandet The Modern Times kan sine referanser. Debuten oser av spilleglede og det er lett å høre at de fem musikerne fra nord har latt seg inspirere av band som blant annet Parquet Courts, The Strokes og Pixies. Om ikke The Modern Times gjennom samtlige låter på debuten klarer å tilføre utgivelsen en helt egen sound, viser de flere ganger tendenser som gjør This Is The Modern Times til et interessant album, og The Modern Times til et band det er verdt å lytte til og følge med på videre.

Det er et samspilt band. Stramt, direkte, snert. Det er rytmisk og mange låter har et steike godt driv. Gitarspillet er allsidig, passe småfinurlig til tider, og vokalen er full av energi og med noe lett arrogant over seg. Produksjonen er god, ikke skranglete, selv om bandet har en slags garasjerock-vri i det de leverer. Som lytter får du lett fot av å høre på The Modern Times. Det røsker både i ganglaget og ganen.

Utfordringen til Tromsø-musikerne er ikke å lage gode nok låter, men å få mer særpreg, unngå at de for ofte havner i samme gate som sine mer feterte forbilder. Magnus Vold har stor innlevelse og flere gode, om noe litt pussige, tekster. Gjennom et helt album kan imidlertid innlevelsen oppleves som litt for intens. Det åpnes forrykende, som om noen er på rømmen, i Misery. Standarden er satt før førstesingelen Keyholes And Birds er neste låt ut. Singelen har et bra og catchy refreng, og fremstår som et av albumets beste spor sammen med bandets andre singelutgivelse, Motörhead.

Utover albumet er kvaliteten litt mer ujevn, men her finnes låter som skaper oppmerksomhet, som lokker lytteren nærmere. Det gjelder særlig No Chemistry, som kan ha noe tidlig deLillos-aktig over seg, og We Are So In Love, hvor The Strokes-referansen er lett hørbar.

This Is The Modern Times utgis på det nye norske musikkselskapet, Drabant Music, som kan skilte med storheter som for eksempel Raga Rockers, deLillos og CC Cowboys i stallen. The Modern Times er et nytt spennende tilskudd blant denne rutinerte gjengen og har helt klart kvaliteter og ferdigheter som kan gi fremtidig suksess.

Klarer de å bli enda tryggere på seg selv, og i større grad skape og dyrke sin egen stil, vil bandet ved neste korsvei ta et steg videre på veien mot toppen av (den norske) rockescenen.
Følg bandet på Facebook