De unge indie-guttene fra Liverpool debuterte i 2015 med albumet Young Chasers. Et ganske ordinært og lett fordøyelig indie-rockalbum om ung kjærlighet og t-skjortevær. Nå er de tilbake med andrealbumet Different Creatures. Denne gangen prøver de seg på et dypere og mer seriøst uttrykk.

Det er ingenting omtrentlig med Different Creatures. Det er veldig selvsikker og gjennomført indie-rock. Bandet viser absolutt eksplosivitet og driv som kan matche hvem som helst. Åpningssporet Wake Up er utmerket eksempel på dette. Fire That Burns og Stuck er også skamfullt fengende låter som jeg forventer får høy rotasjon hos mange unge menn med for trange jeans. Utenom disse låtene synes jeg ikke skiva byr på så mye. Det spilles tøft, men låtmaterialet engasjerer ikke veldig. Skivas produksjon er også veldig konservativ og «straight forward».

Gutta i Circa Waves har helt tydelig et ønske om å vokse opp og lage mer moden musikk. Denne gangen er det ikke bare lystige temaer i tekstene. Det synges også om depresjon, fremmedgjøring og til og med Englands innvandringspolitikk på låta Different Creatures. Seriøs tematikk til tross, de fremstår fortsatt litt i overkant blåøyde og uskyldige for at jeg kan ta de helt seriøst. For min del kunne de fortsatt sunget om t-skjortevær. Bare vær den du er, og syng om det med overbevisning.

Sounden til Circa Waves tilhører en svunnen tid. Vel, det er kanskje en overdrivelse, men denne typen energisk indie-rock føltes veldig frisk og original på midten av 2000-tallet. Jeg krever ikke alltid nyskapning av musikk. Men når låtmaterialet er så forglemmelig som på Different Creatures, trekker det ned at det også er så uoriginalt.

Different Creatures har noen catchy godbiter selv om de ikke er spesielt nyskapende. Det er musikk som egner seg til radiospilling, og ikke til et langt liv på platehylla.