Dan Auerbach fra The Black Keys er ute med sitt andre soloalbum. Det har gått åtte år siden Keep It Hid. Siden da har Auerbach blant annet rukket å bli rockestjerne med Black Keys, spilt inn et solid album med sideprosjektet The Arcs og produsert en rekke artister, deriblant Dr. John, Bombino, The Pretenders og Lana Del Rey.

De siste Keys-albumene, og mange av utgivelsene til artister som Auerbach har produsert, har vært svært gode. Likevel har det vært en liten anelse om at Auerbach har kjørt seg litt fast i det samme lydbildet. Uavhengig av sjanger har han etablert en egen signatur som låtskriver og produsent. Det er lett å høre og tenke: "Ah, Auerbach!"

Med Waiting On A Song beveger han seg imidlertid et lite stykke bort i fra det velkjente Auerbach-uttrykket. Det er lystigere på et vis, ikke så bluesy, mer lett og ledig, et snev av 50-60-talls rock og roll-vibber å spore. Og han har et ganske så sterkt lag med seg på denne utgivelsen. Her er navn som Mark Knopfler, Duane Eddy og John Prine, som alle leverer solide bidrag, sistnevnte også som låtskriverassistent på flere av albumets ti spor.

Waiting On A Song har blitt et underholdende album. Det gir en god lytteropplevelse. Her er enkelte fengende låter som er lett å like, og som viser at Auerbach kan skrive melodiøse sanger og er en dyktig vokalist og musiker. Samtidig lengter du ikke etter å høre sangene om og om igjen. De kommer, registreres og forsvinner ut igjen uten at savnet etter dem er enormt stort. Det er ingen abstinenser som melder seg når plata er ferdig.

Singelen Shine On Me er helt klart albumets beste. Her svinger det, litt George Harrison-aktig og med Knopflers gjenkjennelige gitarsspill lett hørbart. Tittelsporet er en fin åpning og Livin´In Sin, godt hjulpet av Duane Eddys gitar, er en lyttervennlig låt.

Det er befriende at Auerbach tar en avstikker fra den samme stien han har tråkket langs så langt på 2010-tallet. Han finner frem i det nye landskapet, det gjør han, men som lytter skal det mer til for at hele albumet Waiting On A Song vil bli satt på repeat.Følg Dan Auerbach på Facebook