Gjør man et raskt google søk på "William French" dukker blant annet opp treff hos Mr. Suicide Sheep som er en av verdens største youtube-kanaler for musikk. Personlig oppdaget jeg William French da låten Solstice klatret på Hypemachine sin Top 50 liste, men at den unge produsentartisten var nordmann la jeg ikke merke til før han begynte samarbeidet med Toothfairy. Etter fire raske singelslipp og en offisiell remix av Carl Louis sin cult hit "Come With Me (feat Frøder) presenterer William French sin første låtsamling på 3 år; Entity.

Gjennom seks låter setter French sammen et dynamisk lydunivers. I åpningssporet Heart viser artisten seg i kjent stil. Han maler et fantasifullt og eventyrlig bilde, som om han setter musikk til en tankevekkende scene i en film av Cristopher Nolan. Med et hint av sensuell melankoli og forundring gjenspeiler åpningslåta resten av plata som er alt annet enn kjedelig.

Spor nummer 2, Peaking, er singelslipp nummer to. Langt mer dramatisk, men på sett og vis like melodisk, i et langt mer rytmepreget landskap. Med en klype Aphex Twin drar French oss videre gjennom en behagelig trip titulert Away From This. Myke pianoriff og luftig vokalsampling, kombinert med noe mer energisk bruk av perkusjon flekser French produsentmusklene sine.

Neste ut er Broken, som er, i følge pressemeldingen, oppfølgeren til førstesingelen "Heart". Igjen presser French hardt mot mykt. Dette er en mer intens versjon av dens forgjenger. Ca. 18 minutter inn i EP'n kommer Submissive med en samplebruk som leder oss inn i en tungt bassdrevet atmosfære.

Tittelsporet Entity knytter EP'n sammen. Med god bruk av filtrering og store lyder lusker French produksjonen rundt et svært trippy og tilfredsstillende riff.

Det er nok ikke lenge til William French er mer enn et nettfenomen, i hvertfall ikke om han fortsetter å overaske i tiden som kommer. Jeg gleder meg.