Julia Michaels startet med låtskriving i 16-års alderen og har skrevet kjente pop-baserte låter. Noen av låtene hun har skrevet er Sorry for Justin Bieber, Good For You for Selena Gomez og hun synger på Kygo sin Carry Me. Hun er artisten og låtskriveren bak låten Issues som har nådd topplistene og alle radiostasjoner. Ikke lenge etter har hun nå kommet med sitt første album Nervous System som ble sluppet den 28 Juli.


Issues er første låt som gjør at albumet begynner på topp. Electro-pop i rolig tempo og ufiltrert tekst gjør denne låten lett og behagelig å lytte til. Det er elementer, eksempelvis fiolin, som spiller jevnt til vi kommer halvveis ut i låten hvor flere elementer blir lagt til og variert mellom.Uh Huh, den andre singelen Julia kom med to måneder før albumet Nervous System ble lansert. Den akustiske gitaren, trommene, piano er tydelige instrumenter gjennom låten og med effekten på vokalen minner dette om nittitallets pop.


Worst In Me har en rytme hvor foten tramper i takt gjennom hele låten. Den er rolig, fengende og er en kjærlighetslåt mange kan kjenne seg igjen i vil jeg si.


Make It Up To You tar oss tydelig tilbake til electro-pop sjangeren med syntheziser som toucher rytmen og gir et friskt pust.


Just Do It er lett og rolig som gjør at den åpne teksten er fokuset her. Dette er to låter som viser hvor god låtskriver Julia er. Gode ordvalg og åpenhet på godt og vondt.


Pink minner om Bad Liar til Selena Gomez, ikke så uventet da Julia var en av låtskriverne til Bad Liar. I refrenget slutter det instrumentale og stemmen står i fokus med hvisking og koring før det går rett tilbake til instrumental, en låt som skiller seg fra de andre i albumet.Don´t Wanna Think, siste låt på albumet. Det sårbare fra Julia kommer best frem i denne låten som har fokus på piano og vokal. Effekter som koring og delay fremhever kraften i stemmen.


Med 22 minutters varighet er dette et såkalt mini-album fra en dyktig og ærlig låtskriver. God oppbygging i låtene både tekst- og instrumental messig. Albumet starter på topp med hennes to mest kjente låter. Vanligvis ville man spart et av disse låtene til midtdelen eller som avslutning, men med de rolige sangene i midten og Pink som brukes til å bryte det rolige mønsteret fungerer bra. Julia Michaels er en artist å holde et øye med fremover. Nye hitter dukker stadig opp, vil neste radio låt vi synger til også være et av Julia Michaels’ verk?