Kari Rueslåtten (43) fra Trondheim har i 20 år utgitt folk/pop preget av hennes stemmeprakt og svevende melodier. Etter fire album på åtte år, tok hun seg en pause som varte til 2014.

Også det 3. albumet etter comebacket, Silence Is The Only Sound, er produsert av gitaristen Jostein Ansnes (eks Dadafon). Han bor nå i Liverpool og har spilt inn albumet i Parr Street Studios der med engelske musikere (unntaket er Øyvind Engen, som spiller cello på tre sanger). Den tøffe ellgitaren til Ansnes har gjort flere av låtene til mer poprock enn pop, og synthesizerne fra gamle plater hører vi lite til.

Singlen Chasing Rivers er en av de beste Rueslåtten har utgitt, og jeg digger den nye versjonen av Spindelsinn, som var tittelkutt på debutalbumet fra 1997. Her heter den Spellbound.Music You Should Hear skiller seg ut ved å ha vinylknitring og akustisk gitar i introen. En stemningsfull, trolsk sang som avløses av balladen The Parting (Shine A Light), der refrenget er uimotståelig og teksta virker personlig. Til slutt kommer tittelsangen, som med sine seks minutter er platas lengste. Den svevende melodien bygger seg fint opp til et crescendo, for så å bli tatt ned igjen.

Silence Is The Only Sound er et godt album som forhåpentlig vil skaffe Kari Rueslåtten et større publikum i Norge. I en rekke land i hele verden er hun allerede et kjent navn.