Ohio bandet har siden første album i 2001 laget mørk, dyster og nær musikk. Med deres syvende album ”Sleep Well Beast” har det gjort det igjen – laget et angstfylt album som får deg til å lure på hva som skjer på innsiden av disse godt voksne indie rockerne. Uansett hva som spiser de opp innvendig kan de i det minste lage nær og sterk musikk til oss som hører på.

Første låt ”Nobody Else Will Be There” starter med et mørkt men nært lydbilde, man hører vokalist Matt Berninger gjenta ordene ”Ingen vil være der...”. En god, nær men allikevel så vond første låt. Allikevel får det meg til å ville høre mer. Justin Vernon, kjent fra Bon Iver, er også med på platen som korist.

De slapp singelen ”The System Only Dreams In Total Darkness” allerede i mai. Teksten er selvfølgelig dyster, litt politisk men full av angst. Selve låten gir oss et mektig lydbilde, hvor både gitarriffene og vokalen kommer godt fram. Låten er et godt utgangspunkt for skiva, og for min del gjør bandet litt mer spennende.

Albumets røde tråd består av dyp kjærlighet, ensomhet og lengsel. ”Born To Beg” er kanskje albumets vakreste låt, måten vokalalist Matt Berninger fremfører låten på setter seg inn i ryggraden og får en til å føle en enorm lengsel. Selv om låtene preges av mørke, er de allikevel fengende og indierocka låter på albumet som gjør at man blir litt gladtrist, noe som føles godt. ”I’ll Still Destroy You” er et godt eksempel på dette.

Jeg skulle ønske albumet besto av et mektigere lydbilde som passer bedre til Matt Berningers mektige stemme. Selv om albumet består av dystre følelser, er det også et underliggende politisk tema i noen av låtene som jeg skulle ønske kom bedre fram. Allikevel er det et sterkt tema, med vonde følelser man kan kjenne på i forskjellige stadier i livet. Vokalisten formidler låtene på en vakker, emosjonell og nær måte; noe som gjør at han får en til å føle at når alt holder på å revne så er det noen som holder det sammen.