Som alle Beck-album er også Colors en forundringspakke. Noen låter virker veldig inspirert av andre nåværende artister. Særlig singelen Up All Night, som minner om The Weeknd, og Seventh Heaven som kunne vært noe fra Coldplays Mylo Xyloto. Likevel er det et Beck-album fordi han balanserer det viktigste i poplåter, nemlig gode refreng, samtidig som han klarer å bevare de rare overgangene, lydene og lydtriksingen som gjør Beck til Beck. Et popalbum gjort som om Beck hadde gjort et popalbum.

Albumet starter med å fade inn tittelsporets groovy basslinje og man er inni musikken allerede. Etter refrenget kan det virke som om Beck har fått Kygo-feber når låten plutselig bryter ut i et panfløytehook som klistrer seg til hjernen. Det er gøy å høre Beck på denne måten, det er nesten så man kan høre hvor gøy han har det selv også. Noe som er en av hovedgrunnene til at dette albumet er så oppløftende og friskt å lytte til.De fire singlene som har kommet i forkant av albumet; Dreams, Wow, Dear Life og Up All Night utgjør høydepunktene, i tillegg til tittelsporet.
Dreams dukket opp så tidlig som i 2015, men denne versjonen er en annen miks enn den som ble gitt ut som single. Det er ikke de store forskjellene annet enn at låten er 15 sekunder kortere og noe av lydbildet virker renere. En dynamisk og rå låt drevet av et energisk gitarriff, klangfylt vokal og et fantastisk synthhook. Her er det tonnevis av energi. Wow, befinner seg i den andre enden av skalaen, og er en seig raplåt med et catchy refreng, og funker som et avbrekk fra det høye energinivået på albumet. Det er kanskje det nærmeste Beck har vært rap siden The Information fra 2006. Beck viser nok en gang å inneha evnen til å lage rap for folk som ikke liker rap. Ikke helt ulikt Loser.

Colors har så å si ingen dødpunkter og det finnes ikke tvil om at Beck er en av de beste låtsnekkerne og mest kreative produsentene noensinne. Albumet stråler av sommerlige vibber og farger. Derfor er det nesten er sørgelig at det ikke ble utgitt før nå, slik at alle ble frarøvet muligheten til å danse til låtene langt ut i varme sommernetter. På den lyse siden kan det løfte tunge høstsinn og man kan få låtene inn i blodet i god tid før neste sommer.