Det har vært et travelt år for Sondre Lerche. Han har spilt over 40 konserter i Norge, og i mars kom det et studioalbum, Pleasure, som fikk god kritikk. Det var et "produsert" album, med mange effekter i lydbildet.

Solo Pleasure spiller han alle de ti låtene, kun akkompagnert av sin egen elgitar. To artister som er kjent for dette er Billy Bragg og Elvis Costello (et av Lerches forbilder). Plata ble innspilt på én julidag i Oslo.

Bare to av låtene er betydelig kortere enn de først utgitte versjonene: De programmerte synthrytmene fra Soft Feelings er borte, og vi slipper den atonale gitarshreddingen som avslutter Violent Game (her forkortet med hele tre minutter). Jeg syns disse sangene høres bedre ut nå.

En annen observasjon er at introen til Hello Stranger minner om bossanovaklassikeren Waters of March av legenden Antonio Carlos Jobim (også han er et av Lerches idoler). Selv om jeg liker godt arrangementet av ReminiscePleasure, syns jeg at denne nedstrippa versjonen er like god.

Solo Pleasure er et intimt, godt album som viser sangene slik de opprinnelig ble skrevet, nemlig med stemme og gitar. Det utgis bare på marmorert vinyl i anledning Record Store Day 2/Black Friday, hvilket betyr noen få utvalgte uavhengige platebutikker i Norge. Coveret er forresten en fin vri på "originalens" coverbilde.