Det er 14 år siden forrige Savoy-album. Imens har Paul Waaktaar-Savoy vært opptatt med a-ha og et par soloprosjekter. Men med See The Beauty In Your Drab Hometown er trioen tilbake for fullt, til tross for at Frode Unneland (trommer) og Pauls kone Lauren (vokal) ikke medvirker på alle låtene her.

Plata starter med Night Watch, som kom på single i fjor høst og ga inntrykk av at det nye albumet skulle være preget av elektronika. Også neste låt, A Month of Sundays, har mye synth, men stort sett vil jeg kalle musikken gitarpop. Waaktaar skrev Falls Park allerede i 1978 under en annen tittel, og den sto på repertoaret til bandet han hadde med Magne Furuholmen før a-ha: Bridges. Og for en melankolsk pop-perle den er. Sondre Lerche digger den nok allerede!Manmade Lake har tøffe gitarer og flott refreng. Bump er sukkersøt, uimotståelig pop som blir sunget tostemt av Paul og Lauren. January Thaw åpner med linja som ga albumet tittel, "See the beauty in your drab hometown", og er virkelig en sterk andresingle, med et refreng som a-ha kunne ha brukt.

Platas aller beste låt er Sunlit Byways, som er popmusikk i verdensklasse, med noen medrivende keyboardriff og herlig koring av Lauren. Avslutningslåta (My) Weathervane er det eneste Pauls hobbyband Weatherwane fikk gitt ut. Igjen fengende, feiende flott popmusikk av høy kvalitet.

Som vokalist har Paul Waaktaar-Savoy aldri vært bedre. Og jeg syns at See The Beauty In Your Drab Hometown er det beste Savoy-albumet siden debuten. De er også et godt liveband, noe man kan lese om i Musikknyheters anmeldelse av releasekonserten.Savoy spilte på Parkteatret