Anderson East (30) fra Alabama imponerte mange på debutalbumet Delilah fra 2015. Dette var moderne country-soul med en dyktig låtskriver og vokalist. Også oppfølgeren Encore er produsert i Nashville av den meget aktive og anerkjente Dave Cobb. Men dessverre er mange av låtene for anonyme og uspennende. Lydbildet er preget av blåsere, orgel og koredamer - i stil med studioene i Muscle Shoals.

Jo da, han synger like bra og sjelfullt, og plata har fire store høydepunkt. Men resten blir mer oppvisning enn substans. Vi får mange ballader, og jeg digger de to første, hvorav This Too Shall Last er best. Uptempolåta Sorry You're Sick er tøff, men forutsigbar.Albumet når en topp midtveis med tre låter: Girlfriend er groovy og hardtslående soulrock, med moogsolo og skikkelig trøkk i blåserne. Surrender er ei fengende gladlåt med rå vokal og et lekent arrangement. All On My Mind er en herlig, smektende ballade med strykere, der selveste Ed Sheeran er medkomponist. Avslutningslåta Cabinet Door er en gospel-soul-ballade, der Anderson East bare kompes av orgel og piano. Fin, men litt kjedelig. Her, og på andre sanger, er stemmen hans ganske lik Ryan Adams'.

Jeg er litt skuffet over Encore fordi jeg hadde forventet enda bedre låter. Særlig fordi Anderson East har skrevet flere av låtene sammen med kjente folk som Chris Stapleton og Natalie Hemby. Det hele blir for klisjéfylt. Men for all del, dette er et kvalitetsalbum med sterk vokal.