Saturday City fra Moss ledes av vokalist og gitarist Magnus Gulbrandsen, som ellers spiller i Elvira Nikolaisens liveband. Med seg har han gitaristbroren Stian, som er medlem av garasjerockerne Death By Unga Bunga. Med gode tekster, minneverdige melodier og sterk vokal lagde de et av fjorårets beste norske album, Through This Reality.

Magnus synger like innstendig som Tom Petty på den fengende åpningslåta Land of Hearts, som har mye gitarøs. Like glimrende er duetten Carry What I Can med Elvira Nikolaisen, som har bodd mange år i Moss. Denne intense americana-balladen har følsom vokal og en smellvakker melodi. Deres stemmer står perfekt til hverandre.

En annen god ballade er Losing My Mind, som synges tostemt av brødrene Gulbrandsen. Jeg digger også sangens midtparti - den såkalte "middle eight". Oppfinnsomt og helt i The Beatles' ånd. Ellers har nok Teenage Fanclub influert Till The Morning Light, som har noen herlige gitarriff. Rytmen i On A Night Like This minner om introen til Paul Simons Graceland. Men sangen er ellers det nærmeste vi kommer countryrock her, selv om keyboardist Håkon Oflung spiller mellotron mot slutten.

Through This Reality er kun utgitt på vinyl. Bare de to siste låtene på de to lp-sidene er anonyme. Resten er av meget høy kvalitet. Plata vil appellere til folk som liker The Byrds og Tom Petty, samt norske artister som er inspirert av amerikansk musikk, så som Henning Kvitnes, Shit City og Respatexans.