Pål butikk har i løpet av 2017 gitt ut en hel haug med singler frem mot slipp av albumet Inn i Sammenhengen. Dette har blitt gjort for å teste hvordan låter blir mottatt som enkeltlåter kontra som en del av et sammenhengende album. Originalt konsept, men mister effekt for min del da jeg ikke har hørt noen av låtene før jeg hørte albumet. Dette vil igjen kanskje gi et annet innblikk i albumet enn de som har hatt mer tid med låtene i løpet av fjoråret. Uansett er det alltid gøy at noen prøver å gjøre noe nytt.

Påls butikk er for meg et nytt bekjentskap, og når albumet sparker i gang med instrumentale Hårball (Del 1) må jeg nikke anerkjennende. Det er fengende, og det instrumentale sitter som et skudd fra starten av. Dette holder seg også nesten uten unntak gjennom hele albumet. Hårball (Del 1) glir elegant over i Hårball (Del 2) som starter med et jovialt riff før vokalen kommer nærmest hviskende inn fra siden. Dessverre blir dette et antiklimatisk øyeblikk. Første assosiasjon til vokalen er norsk 70-talls punk og rock ala Dum Dum Boys og Raga Rockers, men uten at det funker like bra. Vokalen vokser seg etter hvert til noe særegent, uten at jeg blir helt komfortabel med den. Den er tidvis masete, tilgjort og klein, så jeg klarer ikke å bli helt fan av vokalen.

Selve albumet er velspilt, tight og låter veldig bra. De har snekret sammen et massivt lydbilde, nesten for massivt til tider, men det holder seg innenfor. Bassen groover jevnt og trutt og får stå i lyset og skinne sterkt i låter som Kjeft Kaffe og Nesten Som Før. Trommene og gitarene stjeler imidlertid (nesten) alltid fokus og imponerer.

Høydepunktene på albumet er Hårball (Del 1), Gnist og Sikkert ikke Dumt, hvor sistnevnte til og med smeller til med blastbeats. Bonuspoeng for sjokkeffekt! Det er mange kule partier og når det treffer så er Påls Butikk solide. I det store og det hele blir det dessverre litt mye av det samme. Dette gjør at plata føles noe flat og er farlig nærme å bli kjedelig. Det er lite å utsette på ferdighetene, og de er dyktige musikere, men man sitter med en følelse av at det er litt rutine eller oppskriftsmessig på litt for mange av låtene.

Påls butikk har snekret sammen et album flust med uredde riff og fengende partier som trøkker godt. Dessverre blir låtene Inn i Sammenhengen litt for ensidige. Kombinert med en vokal som faller litt igjennom blir albumet preget av hva det kunne vært, mer enn hva det faktisk er.