Tre år etter forrige fullengder, er Barren Womb tilbake med sitt nye album Old Money / New Lows og det er både en seig og en fengende affære. Vokalen er solid og den til tider rustne skrikingen komplementerer musikken bra. Til tross for at de bare er en duo på henholdsvis gitar og trommer produserer de et luftig, stort og skittent lydbilde som samtidig er slår deg rett i trynet.

Gjennom albumet er demonstrerer bandet et stort spekter og bare fra første låt, Crook Look, til andre låt, Mystery Meat, beveger de seg fra det saktegående til det mer direkte. Dette spekteret beveger bandet seg hele tiden mellom og til tross for låter med mer saktegående tempoer er det helt naturlig når de plutselig skrur opp tempoet og angriper deg med raske gitarriff og drivende trommer.Tekstmessig er det også mye bra å trekke frem, men spesielt tekstene i Slumlord Millionaire og Cave Dweller maner frem klare bilder. Tekslinjen «I’m glad you took too much and left nothing for me and my family. Because there’s little we enjoy more than absolute poverty» fra førstnevnte sitter som et skudd og leveres med en herlig satirisk vokal. Sistnevnte matcher en dystopisk tekst med et fengende refreng som sitter som et skudd og det er fort gjort å synge med på «We’ve finally arrived at the end of the line. Will we fight to stay alive or do we resign? ».

Barren Womb er groovy, bluesy og har full kontroll fra start til slutt. Fra avventende og tilbakeholden tromming til rett frem «slår deg i trynet» partier så oser duoen trygghet og autoritet. Autoritet siver av og til retning likegyldighet og det føles av og til som om bandet er nettopp det, likegyldige.

Barren Womb har laget et album med et stort spekter og jeg vil stille meg bak bandet som selv sier at hva enn du liker vil du vil finne noe hos dem du liker. For min del er Barren Womb på sitt beste når de driver låtene mer aktivt fremover som på Cave Dweller og på flere av de største refrengene.