Darling West fikk Spellemannprisen for andrealbumet Vinyl And A Heartache i fjor, og deres nye album While I Was Asleep fortsetter oppturen. Albumet inneholder ti låter av god kvalitet og skarp låtskriving i Country/Americana-sjangeren.

Med nylig signering på Jansen Records holder albumet et friskere og fyldigere lydbilde enn tidligere.

Trioen har fått med trommeslageren Thomas Gallatin som betydelig er med på å løfte, støtte og gi dybde til albumets lydbilde. Trioens egenart trer godt frem da hver og en på profesjonelt vis bruker sin lekne musikalitet i låtene med interessante melodier og godt instrument bruk, slik som strykere i låten Traveller.Noen av låtene har en noe mer tradisjonell formel, som for eksempel den rockete låten Don´t I Know You. Dette gir et lett og friskt pust til albumet i sin helhet. Disse låtene får da et nytt catchy uttrykk, og i tillegg en sjans for et bredere sett av lyttere.

Albumet er innspilt i Amper Tone Studios, ble sluppet i februar og produsert av Darling West selv. I forkant av albumslippet reiste trioen til bransjefestivalen Eurosonic i Nederland, og videre til Folk Alliance i Kansas City hvor de har blitt godt mottatt tidligere. I mars starter bandet med konserter hjemme i Norge.