«The home to some of the world´s best heavy rock». Det er den enkle omtalen det uavhengige, California-baserte plateselskapet, Ripple, har om seg selv. Det som startet som en nettside, som primært formidlet «musikk du ikke lytter til», og som ofte stammet fra grunnleggerne, Todd Severin og John Rancik, sine egne platesamlinger, har i løpet av dette tiåret vokst seg til å bli en populær og anerkjent aktør i musikkbransjen. Siden 2010 har Ripple lansert og presentert en rekke nye og helstøpte band fra rundt omkring i verden. Band vi kanskje ikke hadde hørt om hvis det ikke var for Severin og Ranciks dedikasjon for å få tung rock, som for eksempel stoner, psych og metal, ut til å en større lytterskare.

Nylig ble det av fansen tatt initiativ til å lage en samling av låter fra band i Ripple-familien. Resultatet er Ripples of the Mind, 17 ulike band som alle, på sitt eget vis, slår fast at Ripple huser mange av de beste av dagens tungrock-band. Sammensetningen som fansen selv har stemt fram viser en interessant bredde i Ripples slektstre, men også en helt egen kvalitet.

Hvis du er svak for lange låter med seige gitarriff, tunge basslinjer, hardtslående trommer og psykedeliske partier, vil denne utgivelsen tilfredsstille behovet og gi deg kjennskap til mange spennende band du kan utforske videre. Er du ny i dette landskapet, vil kompilasjonen være en glimrende mulighet til å bli kjent med og oppdage nye fantastiske band innen en sjanger som (nesten) aldri spilles på radio, befinner seg på bestselger-listene eller er inkludert i Spotifys forutsigbare spillelister til morrakaffen, husvasken eller treningsstudioet.

Det er bare å feste snorkelen og dykke ned i et utvalg fra Ripples varierte katalog. Her vil du finne instrumentale låter du kan drømme deg bort i, vokalpartier som blåser deg over ende, massive gitarer, mørke bassganger og kreative og oppfinnsomme låtstrukturer.

Fra åpningen, High Strangeness, av amerikanske Mothership, en stemningsfull instrumental-låt, via canadiske The Hazytones og låta, Free From Your Spell, med det fengende riffet og en ung James Hetfield-inspirert vokal, og, denne lytterens favoritt, Pretty Thing, en psych-perle fremført av australske Sacred Shrines. Eller drivende gode låter fra Arcadian Child fra Kypros, Ozone Mama fra Ungarn og Kingnomad fra Sverige.

Dette er bare noen høydepunkter. Mellom disse låtene befinner det seg flere interessante og nye bekjentskaper. Personlig savner jeg band som Freedom Hawk, Holy Grove og The Watchers, men Ripples of the Mind, stemt fram av folket, er likevel en sabla god samling av låter jeg endelig har hørt. Power to the people!Hør hele albumet her
Ripples hjemmeside her