Duoen Victoria Legrand og Alex Scally har lagd musikk under navnet Beach House siden 2004. Nå har de kommet med sin syvende plate, og den heter selvsagt 7.

Amerikanske Beach House fortsetter med å male vakre, drømmende landskap til glede for både nye og gamle lyttere. Noen ganger sitter elektronikaen i førersetet, andre ganger er det gitarbasert i mer shoegazeånd. Shoegazelydbildet kommer fram på flere låter her. Som på de to første låtene på plata, Dark Spring og Pay No Mind. Elektronikaelementene trer bl.a. frem i låter som Lemon Glow, Dive og Black Car.Black Car er de forøvrig nesten over i ambient-avdelingen. Det er en relativt mørk låt:
We want to go inside the cold
It's like a tomb, but it's something to hold
And in the time before it ends
When the stillness bends
I skipped a rock and it fell to the bottom


L'Inconnue - Den ukjente - høres det ut som Victoria synger inne i en fransk katedral. Legrand er født i Frankrike, og deler av teksten er da også på fransk. Stemningen er sakral og låten drømmende og vakker.

Seven girls
At the end of day
She who sings
She who prays
Side by side
In a line
See their eyes


Beach House har laget et fint og stemningsfullt album, men det mangler litt på at det skal bli toppkarakter her. Noen av låtene syns jeg blir litt anonyme. De bare glir gjennom og forbi. Og karakteren? Den gir seg selv.

Spiller på Rockefeller 7. oktober.