Amanda Delara fikk raskt oppmerksomhet etter sin første singel Paper Paper. Ved å holde politikk og samfunn sentralt i sin musikk har hun utfordret pop-kulturens normer.
Debut-EP-en Rebel fikk strålende kritikk, og singlene hun har kommet med ble godt tatt imot, for eksempel hennes versjon av Karpe Diem sin Gunerius. Artisten har vist at hun vil bruke stemmen til å si sin mening og fremme det hun synes er viktig.

Amanda Delara har nå sluppet sin andre EP Running Deep. Hun viser fortsatt den samfunnsengasjerte siden, samtidig får vi et dykk inn i artistens personlige tanker og sårbare side på en måte vi ikke har hørt tidligere.

Hele EP-en åpnes med låten Running Deep som ble skrevet idet hun valgte å satse på musikk som karriere. Blant synther og skarp gitar er den metaforiske linjen «I am done with all this counting sheep» som understrekes med artistens vokalbruk -det går rett inn i ryggmargen.

Keep Your Dollars og We Don´t Run From Anyone er singler vi kjenner til fra tidligere i år. Førstnevte holder seg i et behagelig mid-tempo, likevel er begge disse låtene energiske, klare og løfter artistens EP.

Den helt nye siden av artisten får vi høre i låtene Fine og LGIO. Hun åpner opp, er personlig og sårbar i kontrast til kun den tøffe og urbane stilen vi er vant til. LGIO trekker ikke EP-en mest opp, men den er en kul og luftig låt med friske elementer i mid-tempo. Fine tar oss med i tanker som mange kan kjenne seg igjen i vil jeg si. Hvorfor sier vi egentlig at «det går bra», når det ikke går bra eller når vi trenger å snakke ut om et problem? I den gode flyten mellom piano og strykere flyter vokalen hennes sårbart og klart.

Amanda Delara åpner sin nye EP med et skikkelig høydepunkt, låten Running Deep. Hun gir oss et nytt og personlig inntrykk i hele EP-en. Tekstene legges frem på en måte som kan nå ut til flere unge mennesker, og det virker som hun klarer å flette inn noe positivt i teksten uansett hva den handler om. Et slags mot til den som lytter, kanskje?
Avslutningsvis er et nytt høydepunkt, We Don´t Run From Anyone, som fort stjeler oppmerksomheten til EP-en. Artisten viser en ny side av seg selv på denne EP-en, og det fungerer godt! Men jeg vil si at grunnmuren i musikken holder seg der vi er vandt til å høre henne -den delen av tekstene som er stort preget av samfunnsengasjement og hennes vilje for å bruke sin stemme til en forandring.