Norske Halcyon Days referer til at de ikke er veldig ulike Underoath og Architechs, det må man si at en kan tydelig høre. Det blir litt som Star Wars: Attack of the Clones på Rain Soaked Pavements & Fresh Cut Grass. Platen er liksom 15 år forsinket, men gutta kan spille det kan dem men det blir litt for oppskriftsmessig.

De fire første låtene, selv om de har over 150.000 avspillinger på siste singel July, er veldig like, så jeg sliter med å skille dem ifra hverandre. Samme oppskrift, samme plukkegitarer. Virker som det er samme riffet flyttet til et annet toneleie.
Det er først på femte låten Catcher det begynner å ble mer interresant. Nå har bandet endelig tatt seg isammen og tenke litt nytt, og jeg begynner å kose meg litt med denne snacksy komposisjonen. 
Videre så vokser Halcyon Days veldig på In Memorian, en låt jeg virkelig hadde sansen for. Her brukes samme emo-triksa, men det blir løst med en ny vri. Her er refrenget supercatchy, og alt blir liksom tilgitt. Beste låta på plata.

Keeper og Monument fører det også veldig bra videre, Halcyon Days har liksom holdt oss litt på pinebenken frem til nå. For her blir det litt velskrevne låter. Skulle bare ønske at de droppet noen av plukkegitarene i introene til fordel for å heller spille det som skikkelig hooks heller. Rain Soaked Pavements & Fresh Cut Grass kunne vært så mye mer, hvis bandet hadde turt å legge vekk en del av komfortsonen og tenke litt nytt.

Refreng-gitaren i Winter ga meg skikkelige Thrice vibber. Jeg vil tipp at deler av bandet har The Artist In The Ambulance i platehylla hjemme. Men det kledde låten, mer sånn spilling.
Det hele blir avsluttet med låten Friendship som jeg kan vedde den mest brukte BH-en til samboeren min på at breakene er inspirert av Underoath, spesielt It's Dangerous Business Walking Out Your Front Door. Men låten er veldig koselig, har den lille nattesommer feelingen over seg.

Er dessverre ikke så imponert, hører at det er mye potensiale på Rain Soaked Pavements & Fresh Cut Grass som aldri helt blir utnyttet. Vet at det er andre gang jeg nevner det, men føler at det må understrekes. Så kan gutta nå et godt stykke på veien. Det har de allerede bevist ved singel-utgivelsen til denne platen for det rette publikum.
Lykke til! Heier på dere ihvertfall!