Friendship sin andre plate er Ain´t No Shame er ikke noe nyskapende innforbi sin sjanger basert på psykedelisk progrock inspirert ifra 60 og 70-tallet. Men de bærer stilen med hodet høyt hevet.
 Her har de fått frem både lydbildet og feelingen en skal ha for å videreføre den rurale stilen. Jeg manglet knitringen fra vinyl når jeg hørte igjennom plata, men det fikk frem blomsterbarnet i høyttalerene mine likevel.

Friendship spør om lytterne er klare for plata på første låten Are You Ready, og det kan en trygt si at en er. Det blir servert gode jungelrytmer, og det første som slår meg er faktisk Rolling Stones Sympathy For The Devil.

Her bygges det opp til at en skal bli hippie i 42 minutter, og det blir akkurat som å se den originale Woodstock-filmen med Hendrix, Cocker, Lynyrd og hele fuckings gjengen på en gang.
 Ain´t No Shame bærer frem musikalske høydepunkt, og det eneste en kan si at en mangler er å høre en knitrende brenning fra en hvit Fender Stratocaster, strenget feil for et musikalsk geni.

Platen er bygget bra opp med låtrekkefølge og flotte riff. Det blir også servert den vakre balladen Moments, hvor en kjenner at Lynyrd Skynyrd har vært en inspirasjon, noe så gjør at en svever på en rosa sky og ser ned på svaiende kropper i gjørma.
 Må virkelig trekke frem låten Live Peacefully som starter opp som en 70-talls politiserie fra junaiten. Men det er så frekt og tøft gjort. Og Friendship er bandet som kan hive på saksofoner og slippe unna med det. Den kvinnelige vokalen og koret som blir med på slutten av låten er helt magisk. Beste låten på plata!

Har også lyst å trekke frem Truth In Your Lives som avslutter Ain´t No Shame. Den har et veldig stonerriff i seg. Den tyngste låten på plata. Men fy faen for et riff! 
Jeg vil tro at Friendship er sinte her, for nå var det ikke flere låter igjen til plata. Men det e kun min teori.
En smukk plate og en glede å høre igjennom.

Kan også tipse til slutt at Friendship spiller 13. Juli på årets Ranglerock på Bryne i Rogaland.