Greatest Hits Vol. 1 er en optimistisk (og ironisk?) tittel, med tanke på at de psykedeliske rockeveteranene fra Oklahoma bare har hatt noen mellomstore hits, for over ti år siden. Men de 11 låtene på denne vinylplata holder høy kvalitet, og viser at The Flaming Lips også kan lage vakker, fengende popmusikk.

De tre første låtene Do You Realize??, Yoshimi Battles The Pink Robots Pt. 1 og Race For The Prize nådde Topp 40 i UK, sammen med The Yeah Yeah Yeah Song - alle i gullalderen 1999-2006. Det gjorde også Fight Test (2003), men den er uforklarlig nok fraværende her. Samleplata har låter fra 7 av de 13 studioalbumene Flaming Lips har utgitt på Warner Music siden det første kom i 1991. Eldst er deres eneste amerikanske "hit", She Don't Use Jelly (55. plass i 1993), nyest er The Castle fra i fjor.

Greatest Hits Vol. 1 fins også som trippel-cd med hele 42 låter. Men den er for blodfansen. Andre greier seg fint med denne karriereoppsummeringen, der bandets karismatiske vokalist Wayne Coyne har malt det fargerike coveret.