Emmylou Harris er ikke særlig produktiv som låtskriver. På hennes 11 første album er det bare tre sanger hun skrev selv. Hun er imidlertid en ypperlig tolker av andres materiale, og lagde en rekke glimrende countryrock- og bluegrassalbum fra 1975-80.

The Ballad of Sally Rose (1985) skrev hun alle de 13 låtene sammen med sin engelske produsent Paul Kennerley, som hun forresten giftet seg med samme år. Tekstene er løselig basert på hennes eget liv, og det er mange paralleller til de to årene hun sang med Gram Parsons, 1972-73. På coveret får vi da også en sammenfatning (et synopsis) av handlingen.

Albumet ble ingen salgssuksess, men en av låtene nådde 14. plass på de amerikanske countryhitlistene: White Line. Og Bad News og Timberline er blant de aller beste Emmylou har skrevet. Som bonus får vi en cd/lp med demoversjoner av ti av sangene. Harmonivokal (koring) er ved de to jentene som sammen med Emmylou siden fikk suksess under navnet Trio: Dolly Parton og Linda Ronstadt. Det høres himmelsk ut! Emmylous akustiske gitar er eneste instrument på alle låter unntatt disse to, som er med fullt band: Rhythm Guitar og Bad News. Sistnevnte i en rockeversjon som til slutt fades.

Coverheftet gjengir tekstene, bilder, Emmylous originalmanuskript til fire sanger, et håndskrevet brev fra Paul Kennerley, gode liner notes og Emmylous egne, nyskrevne ord om plata. Bedre kan det ikke gjøres fra Rhino Records, som er Warner Brothers' retrolabel. The Ballad of Sally Rose - Expanded Edition er utgitt på både cd og vinyl.