The Coral og The Vryll Society har et par ting til felles: De er fra det samme området i England (Merseyside) og de slapp sine respektive nye album samme dag (10. august). Vi har tidligere omtalt debutplata til The Vryll Society her, denne gangen tar vi ferga over Mersey til det atskillig mer rutinerte bandet The Coral.

De ble nærmest genierklærte da de i svært ung alder slapp albumet The Coral i 2002. Med et knippe varierte og gode låter vant de manges hjerter, og låten Dreaming of You er et mesterstykke av en poplåt. Etter dette fortsatte de å lage musikk i heller ujevnt tempo og noen av bandmedlemmene har jobbet med sideprosjekter. Ian Skelly har vært med på to plater med Serpent Power og Nick Power kom ut med en finfin soloplate i fjor. Det nyeste albumet til The Coral, Move Through the Dawn, er det niende i rekken. Det er også verdt å nevne at albumet var «album of the day» i musikkanalen BBC Radio 6.De to singlene de har sluppet fra det nye albumet er temmelig ulike. Mens Sweet Release er en meget spretten gitarlåt (gitar av den elektriske sorten), er After the Fair en akustisk og melankolsk låt. Det kan være greit å nevne det som et bilde på at Move Through the Dawn er en variert plate. Det er låter i folktradisjon, det er mer psykedeliaorienterte låter og det er som sagt både uptempolåter og låter som er mer nedpå. Veldig enkelt sagt finner nok bandet sine musikalske inspirasjonskilder mest i 60- og 70-tallet.

The Coral er meget sterke låtsnekkere, og det viser de også på det nye albumet. Sanger som Eyes Like Pearls, Eyes of the Moon, Undercover of the Night og de før nevnte singlene står seg meget godt. Hele plata står seg forresten godt, og det er ingen grunn til at man ikke skal trykke The Coral og Move Through the Dawn til sitt bryst. Det kan forresten vise seg å bli et meget godt år for musikk fra Merseyside. Undertegnede har tenkt å fortsette å holde leserne oppdatert på det rike musikklivet i området rundt Liverpool framover. Følg med, følg med!


Les mer om The Coral her.