Gene Clark (1944-91) var den viktigste låtskriveren i The Byrds på de to albumene han deltok på, fra 1965. Året etter sluttet han og startet en solokarriere som aldri ga ham noen salgssuksesser. Han hadde en fantastisk stemme og ga ut flere album som i dag er regnet som klassikere.

Gene Clark Sings For You inneholder 13 låter som er hentet fra to acetatplater, samt en demo. Etter at Clarks første soloalbum solgte dårlig, mistet han platekontrakten og var ute etter et nytt plateselskap da disse sangene ble innspilt i 1967. Han sendte dem til diverse selskap, men fikk ikke napp. I stedet kom han tilbake med countryrockgruppa Dillard & Clark i 1968.

Disse 14 låtene har stort sett skyhøy kvalitet! Musikken er fengende folkrock, og det meste er innspilt med fullt band. Lydkvaliteten er så som så, men bra nok. De 8 første har ingen hørt før i år, mens to av de 6 andre ("The Rose Garden acetate") ble innspilt av one-hit-wonderne The Rose Garden på deres eneste album. I år ble det forresten lansert en cd-utgave av det albumet, med et bonuskutt der Gene Clark medvirker. Her får vi solodemoversjonen av samme låt: Till Today.

Gene Clark Sings For You har gode liner notes ved John Einarson, som har skrevet en biografi om ham. Blant høydepunktene er den nydelige Down on the Pier (med dampfløyteorgel) og On Tenth Street, som også har innholdsrik tekst. Big City Girl skiller seg ut ved å være ei tradisjonell blueslåt. Et par tidligere upubliserte fotos kompletterer denne cd-en/lp-en som er obligatorisk for fans av Byrds, Clark og de store singer-songwriterne!