Aaron Lee Tasjan (32) fra Ohio fikk god kritikk for sitt forrige album, Silver Tears, der han spilte rolig visepop/americana. Han går helt nye veier på Karma For Cheap, som har tøffe gitarer og fengende poprocklåter som fans av Matthew Sweet og Michael Penn vil sette pris på.

Albumet åpner med If Not Now When, som har et muskuløst lydbilde i stil med Ryan Adams' siste plater. The Truth Is So Hard To Believe er nok inspirert av The Beatles og spesielt John Lennon i 1968-69. The Rest Is Yet To Come er powerpop av beste merke, mens Tasjan på Heart Slows Down siteter litt fra Thunderclap Newmans 1969-hit Something in the Air.

En av de få balladene her er den nakne, akustiske visa Dream Dreamer, der Tasjan synger med skjelvende stemme. Akkurat her vil gamle fans kjenne seg igjen. Og Strange Shadows er smektende Roy Orbison-pop med twangy gitar.12-strengers gitarøs er tilbake på den hardtslående Set You Free, der Tasjan synger som Tom Petty og vi får tøff koring. Det står på coveret at Sheryl Crow medvirker på plata, og det er nok hun som korer på den juleinspirerte Songbird, som byr på shuffle-beat og mandolinsolo.

Alt i alt har Aaron Lee Tasjan greid overgangen til poprock på en god måte. Karma For Cheap er breddfullt av glimrende melodier og gode tekster, og la oss håpe at han kommer med band neste gang han besøker Norge. Hans akustiske solokonsert på Buckleys i fjor var jo meget bra.