Duoen i Sleaford Mods gjorde en kanonjobb under årets Øyafestival. Nå er de ute med en EP med fem låter. Den heter rett og slett bare Sleaford Mods og er utgitt på Rough Trade Records. De følger samvittighetsfullt den kjente oppskriften med stødige beats og synging/prating oppå beaten. Jason Williamson syngeprater og Andrew Fearn står for rytmene.

De starter opp med Stick In A Five And Go, som er singelen fra EPen. Hovedpersonen blir forbanna på en twittermelding fra en person han ikke kjenner. Han får tak i adressen, kler seg ut som postmann og banker på døra under dekke av å skulle levere en pakke: «It's the postman/I've got a big package for ya/You need to sign for it, Mr. Trees/It's massive, so can you come outside?/You need to sign for it, mate». Frustrerte menn som gjerne tyr til vold, eller ønsker å gjøre det, er ett av hovedtemaene på plata.Så er det over i beats med orgellyder i bakgrunnen. Bang Someone Out er kanskje den mest fengende låten på plata. Frustrasjonene brer seg i teksten: «And sometimes I just wanna bang someone out/The days are long, inside I scream/At some of these people they've given me».

Til en stødig bass- og trommebeat spytter Jason Williamson ut mer innestengt sinne og frustrasjon i Gallows Hill: «It's the leader of the murdered from the guillotine/Raising the sword and planting the seeds/Well, that road is fucking horrible/It gives me the creeps».

Og det fortsetter i samme stil. Williamson syns samfunnet har blitt en «Joke Shop», hvor det meste du får servert er billig og poengløst. «I'm down at the joke shop/I'll buy anything/Itching powder, lob it in the hoover/Run it over everything/I'm down at the joke shop/It's all bullshit/You can't even sort your life out/What's the point in trying to sort this?».

Det begynner etter hvert å bli en del britiske artister som kommenterer det de ser rundt seg og det de blir frustrert over. Sleaford Mods føyer seg inn i rekken hvor bl.a. Shame og Idles også befinner seg. Det er befriende å høre noen som ikke bare synger «just another love song». Jeg tror ikke det er noen fare for at Sleaford Mods kommer til å overøse oss med kjærlighetsballader i tiden som kommer, og bra er det.


Sleaford Mods sin hjemmeside.