At debutalbumet til KitFai, The Things You Left Us er inspirert av hva de selv likte når de var yngre, er lett å forstå. De nevner selv inspirasjoner som Mew og Paramore, men KitFai blander ulike elementer fra inspirasjonene sammen i en særegen og helhetlig pakke.

Luftige atmosfærer blir raskt fulgt opp av hardere og aggressive partier og KitFai mestrer store fengende refrenger, selv om oppskriften blir noe repetitiv utover i albumet. Både bassen og gitarene driver låtene fremover, men det er vokalmelodiene som står i sentrum, særlig på versene.

Forutsigbart, men effektivt følger bandet opp med å skru alt på maks og la det stå til. Den underliggende dystre stemningen er imidlertid det som virkelig kjennetegner The Things You Left Us. Den melankolske tilstedeværelsen ligger under i bunn av samtlige låter, men er ikke alltid nok til å holde det interessant.

Et godt eksempel på akkurat dette er Rush Of Fear. Til tross for den fengslende stemningen faller låta gjennom. Noe paradoksalt føles det som om de prøver for hardt å gjøre det mer komplisert og spennende, uten at det sitter som det skal.

Albumets høydepunkt er den siste låten, The Fall. Her sitter oppbyggingen som den skal. Med fete gitarer, mektige driv, røffe riff og storslåtte refrenger avslutter KitFai albumet med en fest av en låt.Produksjonen er imponerende bra. Den fine balansegangen mellom det kontante og det luftige i musikken kommer klart og tydelig frem.

Man kan heller ikke si noe på de musikalske evnene til KitFai. Dessverre er det ikke automatisk en kobling mellom ferdigheter, prestasjoner og låtkvalitet. Det er nemlig ikke alt som fungerer like godt. Særlig enkelte tekststrofer føles malplassert. Det samme kan også sies om låta Carefree som begge bryter den melankolske fortryllelsen.

Albumet åpner med tre sterke låter, som de neste låtene dessverre ikke klarer å matche. Stort sett basert på samme oppskrift, men uten at det treffer på samme måte.

Totalt sett leverer KitFai et bra debutplate, men de har fortsatt en del å hente på versene og oppbyggingen av låtene. Det blir ofte for komplisert for oppskriften, uten at det fungerer. At flere låter er potensielle radiohits kommer man imidlertid ikke unna. KitFai er uten tvil et band som blir spennende å følge videre.