Annie Clark, bedre kjent under artistnavnet St.Vincent, ga Øya-publikummet en fantastisk konsert i sommer. Hun spilte da mange av låtene fra 2017-albumet Masseduction. Nå er hun ute med en akustisk versjon av fjorårets kritikerroste album. Hun har gitt det nye albumet tittelen MassEducation.

Det nye albumet er pianobasert, men fremdeles med Annie Clark sin klare og sterke stemme på toppen. Blir du overrasket hvis jeg sier at det fungerer aldeles utmerket med stemmen hennes pluss piano? Ikke? Tenkte nok det, for dette holder selvsagt helt fra start til mål. Det blir veldig vart og nært når det er så enkelt oppbygd og sånn sett er dette er mer en plate for rolige, høstlige rødvinskvelder enn for party. Det kan jo passe godt når vi skriver medio oktober.



Låter som Slow Disco, Savior og New York funker riktig så godt i ren pianoinnpakning. Andre låter vil jeg si er best i den første utgaven, slik som Sugarboy og Masseduction. Det blir småpirk, for Annie Clark vet så utmerket godt hva hun holder på med, og gir oss 45 minutter med sterke, personlige og gode låter i en intim innpakning. Og kanskje kunne hun likegodt kunne ha blitt akkompagnert av ukulele og trekkbasun, det ville ha fungert uansett.


St. Vincent sin Facebook-side