Fufanu har nå sluppet siste del av dialogue-serien sin. Musikknyheter har tidligere anmeldt dialogue i og ii og denne anmeldelsen er en anmeldelse av hele prosjeket. Låtene på dialogue-serien er skrevet mens det islandske bandet har vært på turne. Meningen var at at hver ep skulle utforske gruppas ulike musikalske innfallsvinkler: «designed to explore “multiple sonic personalities», som bandet skriver på Facebook-siden sin.

Fufanu startet opp som en elektronikaduo under navnet Captain Fufanu. Du kan godt si at ringen er sluttet i og med dialogue-serien til Fufanu, for det er i elektronika- og technofarvannet platene flyter. Nå er altså alle tre ep-ene ute, og de har smeltet sammen til en fin helhet.



Alle ep-ene er preget av elektronisk musikk. Synthmønster og mystiske basstoner regjerer. I likhet med sin islandske medsøster Bjórk, liker gutta i Fufanu å være i bevegelse musikalsk sett. Dette er da også ganske annerledes enn de to albumene Fufanu har gitt ut før, men det er fascinerende å høre hvor bra de får det til. De mest iørefallende låtene på plata er Hourglass, Pick It Up og Nine Twelve. Det er bare å følge med på Kaktus Einarsson, Guðlaugur Einarsson og Erling Bang framover. Jeg tror vi har mye spennende å se fram til.


Mer info om dialogserien her