The Nude Party ble startet i Boone, North Carolina, i 2012. Bandnavnet skal visstnok stamme fra nakenfester og jamsessions som de seks bandmedlemmene arrangerte i et hus de delte ved sjøen. Derfra utviklet bandet seg til å bli en sammensveiset og samspilt gjeng. Det høres godt på deres lekne og underholdende selvtitulerte debutalbum som kom ut tidligere i år på New West Records.

Det er ingen enkel sak å plassere bandet i en bestemt sjanger. De høres på den ene siden ut som en miks av The Rolling Stones og Velvet Underground, og på den annen side ut som de er halvbrødre av australske The Kits og The Murlocs, og New Yorkerne Parquet Courts. I løpet av de elleve låtene på albumet blander de sammen litt av hvert, og er blant annet innom både garasjerock, honky tonk, boogie, pop og rock. Med mer. Og de behersker alle sider (nesten) like bra. Det er direkte, fengende og melodiøst. Det er allsang, nynning og godfot. Riff og soloer på både strenger og tangenter. Drivende godt bass- og trommespill, og snert i Patton Magees vokal, selv om han litt for ofte tipper over i snakkesynging.

Hitsingelen Chevrolet Van har allerede blitt spilt på radio en stund, og fremstår fortsatt som ett av albumets beste låter. Det er en herlig countryrock-låt med et vakkert refreng med tekstlinjer som You'll never make enough money, and no one cares about the things you say, you're gonna wake up someday, man, you'll wish you got a job.

Av andre spreke spor på The Nude Partys første utgivelse, må særlig Feels Alright, og midtpartiet med War Is Coming, Records og Live Like Me, nevnes. Her klarer musikerne å sveise sammen de ulike uttrykkene på en ypperlig måte. Det er rock´n roll og det er moro å lytte til!

The Nude Party har gitt ut en fest av en debutplate! Det blir spennende å følge dette bandet videre.Bandets Facebookside her