The Kinks Are The Village Green Preservation Society er et av tidenes beste album. Det solgte ikke mye ved utgivelsen i november 1968, til tross for at Kinks hadde hatt store hits i årene før. Men plata har fått sin renessanse gjennom flere reutgivelser, seinest på en trippel-cd i 2004.

50-årsjubileet blir markert med denne innholdsrike, lekre boksen som inneholder både vinyl og cd-er. Vi får en utmerket remastret versjon på dobbelt-lp (mono og stereo) og to av cd-ene. Dessuten får vi lp-en som ble utgitt i Sverige i oktober 1968, men snart trukket tilbake fordi vokalist, låtskriver og leder Ray Davies ikke følte seg ferdig med mesterverket. Det er forskjellig cover og låtutvalg på disse to utgavene.

Albumet inneholder en rekke låter som nå regnes som klassikere, bl.a. The Village Green Preservation Society, Village Green, Picture Book, Big Sky, Starstruck og Animal Farm. Dette er sofistikert popmusikk som kunne virke noe gammelmodig i det psykedeliske, revolusjonære hippieåret 1968. Tekstene handler ofte om lengsel mot et England som var, om at ting var bedre og lettere før.

Boksen gir god valuta for pengene. Vi får tre 1968-singler, hvorav de to første er reprodusert i sine opprinnelige bildecovere: Days, Starstruck og The Village Green Preservation Society. Videre følger det med fem fotos som ble tatt i samme område som coverbildet er fra, samt reproduksjoner av to plakater, en konsertbillett, et notehefte og en løpeseddel fra plateselskapet Pye.

I ei innbundet bok er det enda flere fotos, tre kunstverk (Kinks-gitarist Dave Davies og XTC-lederen Andy Partridge har illustrert hver sin sang), bilder av lydbåndbokser, presseutklipp, annonser, platecovere fra hele verden, essayer ved Pete Townshend (som er fan) og to andre personer, samt en gjennomgang av plata ved en journalist som har intervjuet Ray, Dave og trommis Mick Avory. Bassist Pete Quaife sluttet i Kinks etter denne plata og døde i 2010.

De to første av de fem cd-ene inneholder mono- og stereoutgaven samt bonuskutt, hvorav de aller fleste er utgitt før. Godbitene for fansen er de tre andre cd-ene: "Village Green Sessions", "Village Green At The BBC" og "Demos, Sessions, Preservation & Live". På disse er mye tidligere uutgitt, både liveopptak og intervjuer fra BBC radio og tv, alternative tagninger og backingtracks fra innspillingene, Ray Davies' demoer i et potpurri (tre av låtene ble aldri fullført), den tidligere ikke kjente låta Time Song og konsertopptak fra Danmark i 2010 der Ray framførte flere Village Green-låter med et dansk kor og orkester.

Et hendig hefte i cd-coverformat gir oss dessuten all info vi trenger om forskjeller på de ulike versjonene, samt Rays ord om demolåtene. Denne supre boksen er rett og slett en gullgruve for Kinks-fansen, og en visuell nytelse!