Jeg har vært så privilegert å få følge Kåre siden debutplaten kom ut for cirka to år siden, der andreplaten kom ut i fjor og til han nå gir ut sin tredje plate, Livet På Landet. På disse årene og utgivelsene så møter vi nå en visesanger som bare blir mer modig og tryggere på seg selv, samtidig som at låtene bare blir bedre og strengt tatt bør treffe et bredere publikum.

For det er nemlig slik at Livet På Landet er den beste platen Kåre Indrehus så langt har gitt ut. Hans underfunderlige og humørfylte tekster er fortsatt til stede, men de er også i en mye større grad preget av en hvis form for alvorlighet i seg. Ikke minst på den ekstremt vakre, nydelige, over-sju-minutter-lange tittel-låten Livet På Landet hvor Kåre også har fått med seg sin kone Maria Ingrid Vosgraff Moro på kor, og sammen skaper de en kontrast som tilkaller gåsehud, samtidig som de forteller en historie om hvor vanskelig det kan være å flytte fra en plass til et helt nytt sted. At Kåre i tillegg krydrer låten med litt støyende elektrisk gitar er bare med på å løfte den enda høyere. Min favoritt Kåre Indrehus-låt gjennom tidene så langt!

Kona til Kåre er dog ikke den eneste gjestekorist han har fått med seg på denne utgivelsen. På sistelåten Svette & slit treffer vi nemlig på visesanger Kim Laland fra Sandnes og i tospann serverer de en låt, som på meg i alle fall, vokser for hver nye gjennomhøring.

Fra sine tidligere utgivelser har vi blitt servert tekster med et tragikomisk utgangspunkt, der det er lett for å dra på smilebåndet, men som likevel har inneholdt en alvorlig underbevissthet i seg, og det samme finner man denne gang i blant annet låten Hund som hobby. Jeg er overbevist om at flere strengt tatt føler det som Kåre her synger.

Tilslutt vil jeg bare trekke frem den triste instrumental-låten Høstferien da vi glemte bamse på toget. Jeg har ikke noe i mot om det kommer en mye lengre versjon av låten, enn de 76 sekundene den klokker inn på her på platen. Men det er meg da. Uansett, en knakende sterk utgivelse fra en spennende visesanger her i Norges land.